Milyen az a sandwich panel PIR habbal?

Milyen az a sandwich panel PIR habbal?

A sandwich panel megnevezés egy különleges légcsatorna elemet takar. Felépítése három rétegű: középen egy zárt cellás, szilárd habréteg található, kétoldalt pedig egy-egy rétegnyi borítás. A középen található hab kétféle lehet, ezek fizikai és kémiai mutatói eltérőek. Gyártási folyamataik is különböznek egymástól. Tehát, tulajdonképpen, a végeredmény hasonló, de az eltérő tulajdonságok nagyon jelentősek a felhasználásuk terén.

  • sandwich panel PUR habbal – Magas szigetelőképességgel rendelkezik ezáltal hatékony energiamegtakarításra képes. Mindemellett könnyű és költséghatékony a többi szigeteléstípushoz képest.
  • sandwich panel PIR habbal – Szintén kiváló szigetelő képességű és alacsony súlyú elemről van szó. Tűzálló képessége képezi a legfőbb eltérést az imént említett típustól. Ez jelentősen magasabb a PUR habos verziónál. Nem gyúlékony, így a lángok terjedését is lelassítja. Ebből következik, hogy egy igen magas hőfokon is jól funkcionáló légtechnika rendszer kialakításában is használható.

A PIR panel sandwich az építkezés számos területén felhasználható. Főleg olyan helyeken, ahol fontos szempont a struktúra stabilitása és az alacsony súlya. Ilyen felhsználási lehetőségek közül néhány példa: hűtőházak, érlelőkamrák, montázsépületek, nulla fok alatti helyiségek, szigetelt bódék. Ha nem biztos abban, hogy Önnek megfelelő választás ez a panel, kérjen ajánlatot cégünktő!

Lépj kapcsolatba velünk

Készen állunk az ajánlatokra és az együttműködésre

Telefon: +36203763924
Email: litsenergykft@gmail.com
Web: https://litsenergy.hu

© Copyright 2019 ALPSystem.hu - Minden jog fenntartva | Készítette: TheSystemWeb - Weboldal készítés | Cégünk partnerei