A légtechnikai rendszerek lehetővé teszik otthona levegőjének szabályozását

A légtechnikai rendszerek lehetővé teszik otthona levegőjének szabályozását

Talán bele sem gondolt még, hogy egy átlagos négytagú család mennyi párát termel az otthonukban. Eláruljuk: 7-10 liert naponta! Ez a mindennapi teendők, például a mosás, mosogatás, tisztálkodás, valamint a légzés által történik. A nedves  környezet pedig ideális körülményeket teremt az atkák, baktériumok, penészgombák elszaporodásánk. A legegyszerűbb és leghatékonyabb megoldás a megfelelő szellőztetés biztosítása. Itt érkezünk el a légtechnikai rendszerek fontosságához. Az ilyen rendszerek lehetővé teszik a friss, oxigéndús levegő beáramlását az épületbe, valamint a felesleges nedvességtől való megszabadulást. Mindezt a lehető legnagyobb energiatakarékosságra törekedve, hogy ne okozzanak több kárt mint hasznot.

Egy megfelelően kialakított légtechniaki rendszer nagyban hozzájárul a lakók jó egészségügyi állapotához. Felmerül a kérdés: mitől lesz megfelelő egy ilyen rendszer? Először is, ki kell választani a megfelelő típusú csatornát. Ebben már érdemes szakértők segítségét kérni, akik felmérik a körülményeket. Ezután következik a szakszerű beépítés, amiben kulcsfontosságú a szigetelés. Ez teszi lehetővé, hogy a rendszer energiatakarékos lehessen. Fontos még a légtechnaikai rendszerek tisztítása is a későbbiekben. A jó anyagú csatornákon kevésbé telepednek meg a kórokozók, és a tisztításuk is egyszerű.

A légtechnikai rendszer tisztításának fontossága

A kereskedelmi épületek, az irodaházak és a gyárak mind olyan objektumok, melyek komoly légtechnikai rendszerekkel rendelkeznek. Ezek a szellőztető rendszerek bizonyos időközönként tisztításra szorulnak.
A légtechnikai rendszerek tisztítása rendkívül lényeges művelet.
Bár az imént felsorolt épületekben nem laknak emberek, mégis nagyon sok időt töltenek bennük (például munkahelyük lokációja miatt). Ezért az ott telepített légtechnikai rendszer gondos karbantartása nagy felelősséget von maga után.

  • Egy légtechnikai rendszer alapos tisztításának legfontosabb oka magától értetődő: frissebb és tisztább beltéri levegő.
    A légtechnikai rendszerek idővel felszívják a port és a szennyeződéseket, melyek aztán észrevétlenül, de stabilan beágyazódnak a szellőzőrendszerbe. A rendszeren átáramló levegő minőségét ezután „sikeresen” csökkentik. Ezzel veszélyeztetve az épületben dolgozó alkalmazottak egészségét. Az irodákat vagy gyárakat betöltő tiszta, friss levegő jelentős hosszú távú egészségügyi előnyöket kínál. Ezenfelül a rövid távú betegségek kialakulását is minimalizálja. Közéjük soroljuk a szennyezett levegő miatt kialakuló megfázást, allergiás tüneteket és asztmás rohamokat is.
    A légtechnikai rendszerek tisztítása által nem csak egészségesebb, de kellemesebb és harmonikusabb légkört is teremtünk.
  • A légtechnikai rendszer tisztításának van egy kevésbé közvetlen, de ugyanolyan fontos, biztonsági előnye Ez nem más, mint a tűzveszély csökkenése. A rendszer bizonyos részein felgyülemlett por már egy apró szikra hatására is lángra kaphat. Noha a rendszer rendelkezik tűzgátló csappantyúkkal, a tisztítás mégis lényeges.
  • A szellőzőrendszer tisztításával jelentős megtakarításokra is szert tehetünk. A csatornában felhalmozódott por és törmelék ugyanis jelentősen csökkenti a rendszer hatékonyságát.
A légtechnikai rendszer tisztításának fontossága
A Lits Energy Kft. légtechnikai rendszerei

A Lits Energy Kft. légtechnikai rendszerei

A levegő cseréjét társasházakban, munkahelyeken, sportlétesítményekben, szórakozóhelyeken, öltözőkben és más középületekben ma már szigorúan szabályozzák. Cégünk ebben nyújt segítséget megrendelőinknek az általunk tervezett légtechnikai rendszerek és az általunk gyártott elemek által. Tapasztalatunk szerint manapság egyre gyakrabban merül fel az igény magánlakások és házak mesterséges szellőztetésére is. Úgy látjuk, hogy ez kifejezetten igaz az úgynevezett passzív házakra, vagy a mennyezethűtéssel ellátott házakra. Ezekben mondhatni elengedhetetlen a gépi, légtechnikai rendszer általi mesterséges szellőztetés.

Az energiahatékonyság érdekében a legtöbb esetben nem is csak sima szellőztetésről beszélhetünk, hanem hővisszanyerő segítségével létrehozott légcserére. Így egy ilyen légtechnikai rendszer által a már felfűtött vagy lehűtött levegőt és a felhasznált energiát újra hasznosítani tujuk.

Megeshet, hogy egyes helyiségekben, rendeltetéstől függően, csak a friss levegő utánpótlására van szükség. Más esetekben a levegő hő- és nedvességtartalmának a kezelése az igény. A légtechnikai rendszerek célja, hogy a megfelelő mennyiségű és legideálisabb állapotú levegőt juttassuk el az épület megfelelő részeire. Természetesen a rendszer az elhasznált levegőt is elvezeti. Sokféle technológiai megoldással tudunk szolgálni, függően az adott épület paramétereitől és szellőztetési igényeitől.

Érdeklődjön most a Lits Energy Kft.-nél és kérjen árajánlatot!

Lépj kapcsolatba velünk

Készen állunk az ajánlatokra és az együttműködésre

Telefon: +36203763924
Email: litsenergykft@gmail.com
Web: https://litsenergy.hu

© Copyright 2019 ALPSystem.hu - Minden jog fenntartva | Készítette: TheSystemWeb - Weboldal készítés | Cégünk partnerei