Hogyan készülnek a légcsatorna elemek és mik a jellemzőik?

Hogyan készülnek a légcsatorna elemek és mik a jellemzőik?

Egy légtechnikai rendszer számos alkotóelem összességéből áll. A megfelelő gyártás és összeillesztés után tud ezekből megvalósulni egy valóban tartós, időtálló szerkezet. Cégünknél az ehhez szükséges lépések megvalósítására vállalkozunk. A megrendelő megtalálja nálunk a légcsatorna kiépítéséhez szükséges elemeket. Ezek gyártását és értékesítését személyesen mi végezzük. Sajátos tervek esetén a szabványtól eltérő elemek elkészítését is vállajuk, amennyiben megfelelnek a biztonsági előírásoknak. Ezután a rendszer beszerelését is ránk, azaz partnercégünkre bízhatja. Így Önnek nem kell azon aggódnia, hogy vajon hol hozzáférhetőek a megfelelő légcsatorna elemek. Sem azon, hogy talál-e jó kivitelezőt.

Tekintsük át röviden, hogy hogyan készülhetnek az általnuk forgalmazott elemek! Az egyik változat, amikor horganyzott acéllemezből, korcolásos technikával készül el az idom. Ebben az esetben a szalagot a megfelelő formájú csővé formázzuk, úgymond „feltekerjük”. A másik verzióban rozsdamentes vagy fekete aluminium lemezből, hegesztéses technikát alkalmazva készül el a cső. Mindkét technikával készült idomok alkalmasak kültéri és beltéri használatra is egyaránt. Az elemek csavarozással rögzíthetőek egymáshoz. Ez kiegészül sziloplaszt tömítéssel vagy ragasztással. Ezekkel a módszerekkel és a pontos kivitelezéssel érhető el egy zárt, szivárgásmentes rendszer létrehozása.

Milyen légcsatorna elemek forgalmazásával foglalkozunk az ALPSystem.hu-nál?

Cégünk hivatása a légcsatorna rendszerek kiépítéséhez szükséges elemek minél széleskörűbb forgalmazása. Emellett a rendszerek beszerelésével is foglalkozunk, így garantáljuk ügyfeleink számára a legalaposabb munkavégzést. A légcsatorna elemek két típusa található meg a kínálatunkban:

Mindkét típus jellemzőit összefoglaljuk röviden, így könnyebbé téve az összehasonlítást az érdeklődők számára.

Az előszigetelt elemek jellemzője, hogy beszerelésük után már nincs plusz munka a csatorna szigetelésével. Ezt az elemek anyaga, a poliuretén-hab teszi lehetővé, amely kiváló szigetelőanyag. Ugyanakkor elég stabil ahhoz, hogy önmagában képezze a csatornapanelt. Fontos még megemlíteni, hogy a panelek különleges kialakítása és illeszthetősége is lehetővé teszi a hatékony és időtakarékos összerakást.

Az általunk forgalmazott légcsatorna elemek másik típusa a horganyzott acéllemez idom. Ezek az elemek egy acéllemezből készülnek, korcolásos technikával. Ez a gyártási mód lehetővé teszi a kültéri és a beltéri használatot is egyaránt. Az ilyen idomokból készült csatorna összeillesztése után, külön végzendő a szigetelés. Az elemek egymáshoz rögzítése csavarozással történik, majd sziloplaszt tömítéssel vagy ragasztással biztosítják a szivárgásmentességet.

Milyen légcsatorna elemek forgalmazásával foglalkozunk az ALPSystem.hu-nál?

Légcsatorna elemek az Alpsystem.hu-nál: négyzetes légcsatorna

Légcsatorna elemek az Alpsystem.hu-nál: négyzetes légcsatorna

A kínálatunkban megtalálható légcsatorna elemek közül egy klasszikus a horganyzott légcsatorna kiépítéséhez szükséges elem. Ahogyan a neve is utal rá, az alkotórész anyaga horganyoztt acél. Korcolásos technkával készítik, keresztmeteszete négyszögletes. Az ilyen típusú légcsatornák az ipari létesítményekben, üzemekben, csarnokokban a levegő elvezetését, az aktív berendezések közötti légáramlás szabályozottságát biztosítják. Gyártási technológiájuknak köszönhetően kültéri és beltéri használatra egyaránt alkalmasak.

Alakjukból kifolyólag rendelkeznek néhány előnnyel a kör keresztmetszetű csatornákkal szemben. Ezek a következők:

  • egyszerű rögzíthetőség – oka, hogy könnyebben idomulnak az épületek falaihoz
  • tálcára szerelhető – amennyiben nem rögzíthető falhoz, stabilan elhelyezhető tálcán is
  • jobb helykihasználás
  • aszimmetrikus csatornautakban is jól alkalmazható (téglalap keresztmetszetű légcsatorna idomok) – lehetővé teszi, hogy függőleges és vízszintes irányban ne egyenlő mennyiségű helyre legyen szükség, így kisebb helyen több levegő áramolhat
  • könnyen kialakítható szöget bezáró vagy derékszögű idom – megkönnyíti a csatorna kanyarodását

Ilyen légcsatorna rendszerek építése olyan helyeken célszerű, ahol kis keresztmetszetű csatorna kialakítására van lehetőség, és nagy mennyiségű levegő áramoltatása a cél.

Az ALPsystem.hu által gyártott légcsatorna elemek

Az ALPsystem.hu által gyártott légcsatorna elemek

A légcsatorna elemek közül beszéljünk most a légszűrőkről és a léghevítőkről, illetve azok fontosságáról.
A légszűrő a légtechnikai rendszer egyik legfontosabb eleme. Ez szűri át, és ezáltal ez biztosítja a friss levegőt az épület számára.
A légszűrő beépítése függőleges és vízszintes légcsatorna esetén is lehetséges. A beépítésnél figyelni kell rá, hogy a szűrő a későbbiekben cserélhető legyen. A bizonyos időközönkénti szűrőcsere a karbantartás része. A szűrő a levegőben található szennyeződések megkötése miatt idővel eltömődhet. Mivel ez negatívan hat a rendszer teljesítményére, ezért az elpiszkolódott légszűrőt ilyenkor ki kell cserélni.
A léghevítő a levegő előmelegítésére szolgáló berendezés. Nagyobb helyiségek, például csarnokok vagy raktárak fűtésénél használják. Alkalmazható frisslevegős befúváshoz, vagy utófűtőként is.
Horganyzott acéllemezből készül. Vízszintes és függőleges légcsatornába is beépíthető.
A légcsatorna elemek listája hosszú. Minden tartozék, legyen bármilyen apró is, ugyanolyan fontos a hatékony végeredmény eléréséhez. Ezért mi, az ALP system-nél minden elem elkészítésére nagy odafigyelést fordítunk. Modern gépeink segítségével, nálunk kizárólag kimagasló minőségű, hosszú élettartamú légcsatorna elemek készülnek.
Ha az általunk gyártott és forgalmazott termékekkel kapcsolatban további kérdései lennének, hívjon minket a +36203763924-es telefonszámon. Vagy vegye fel velünk a kapcsolatot a  litsenergykft@gmail.com e-mail címen keresztül. Készséggel állunk rendelkezésére!

Minőségi légcsatorna elemek nálunk – ALPsystem.hu

Minőségi légcsatorna elemek nálunk – ALPsystem.hu

Vállalkozásunk széles körben forgalmaz különféle légcsatorna rendszerek kiépítéséhez szükséges elemeket. A légcsatorna elemek és rendszerek beépítését is vállaljuk. Kínálatunkban egyaránt megtalálhatók előszigetelt elemek és spirálkorcolt elemek is. A spirálkorcolt légcsatorna elődjeihez képest sokkalta tartósabb és minőségibb. -40°C és 250°C között bármilyen hőmérsékletű levegőt keresztül vezettethetünk rajta.

Az előszigetelt légcsatorna elemek fő jellemzője, hogy beszerelésüket követően már nincs plusz munkánk a csatorna szigetelésével. Mindezt az elemek anyagának, a poliuretén-habnak köszönhetjük, mely egy nagyon erős szigetelő. Fontos még megemlítenünk, hogy a panelek különleges kialakítása és illeszthetősége is lehetővé teszi a hatékony és időtakarékos összerakást.

A kínálatunkban fellelhető másik légcsatorna elem típus az úgynevezett horganyozott acéllemez idom. Ezek az elemek korcolásos technikával készülnek, e gyártási mód pedig lehetővé teszi mind a beltéri, mind pedig a kültéri használatot egyaránt. Az idomokból készült csatorna összeillesztését követően a szigetelést külön kell elvégezni. Az elemeket csavarozással rögzítjük egymáshoz, ezt követően pedig sziloplaszt tömítéssel, illetőleg ragasztással biztosítjuk a szivárgásmentességet.

Munkatársaink a lehető legjobb helykihasználásra törekednek. Az ALPsystem által gyártott légcsatorna elemek között légszűrők és léghevítők is megtalálhatók. Keressen bennünket most!

Lépj kapcsolatba velünk

Készen állunk az ajánlatokra és az együttműködésre

Telefon: +36203763924
Email: litsenergykft@gmail.com
Web: https://litsenergy.hu

© Copyright 2019 ALPSystem.hu - Minden jog fenntartva | Készítette: TheSystemWeb - Weboldal készítés | Cégünk partnerei