Hogyan készülnek a légcsatorna elemek és mik a jellemzőik?

Hogyan készülnek a légcsatorna elemek és mik a jellemzőik?

Egy légtechnikai rendszer számos alkotóelem összességéből áll. A megfelelő gyártás és összeillesztés után tud ezekből megvalósulni egy valóban tartós, időtálló szerkezet. Cégünknél az ehhez szükséges lépések megvalósítására vállalkozunk. A megrendelő megtalálja nálunk a légcsatorna kiépítéséhez szükséges elemeket. Ezek gyártását és értékesítését személyesen mi végezzük. Sajátos tervek esetén a szabványtól eltérő elemek elkészítését is vállajuk, amennyiben megfelelnek a biztonsági előírásoknak. Ezután a rendszer beszerelését is ránk, azaz partnercégünkre bízhatja. Így Önnek nem kell azon aggódnia, hogy vajon hol hozzáférhetőek a megfelelő légcsatorna elemek. Sem azon, hogy talál-e jó kivitelezőt.

Tekintsük át röviden, hogy hogyan készülhetnek az általnuk forgalmazott elemek! Az egyik változat, amikor horganyzott acéllemezből, korcolásos technikával készül el az idom. Ebben az esetben a szalagot a megfelelő formájú csővé formázzuk, úgymond „feltekerjük”. A másik verzióban rozsdamentes vagy fekete aluminium lemezből, hegesztéses technikát alkalmazva készül el a cső. Mindkét technikával készült idomok alkalmasak kültéri és beltéri használatra is egyaránt. Az elemek csavarozással rögzíthetőek egymáshoz. Ez kiegészül sziloplaszt tömítéssel vagy ragasztással. Ezekkel a módszerekkel és a pontos kivitelezéssel érhető el egy zárt, szivárgásmentes rendszer létrehozása.

Milyen légcsatorna elemek forgalmazásával foglalkozunk az ALP System-nél?

Cégünk hivatása a légcsatorna rendszerek kiépítéséhez szükséges elemek minél széleskörűbb forgalmazása. Emellett a rendszerek beszerelésével is foglalkozunk, így garantáljuk ügyfeleink számára a legalaposabb munkavégzést. A légcsatorna elemek két típusa található meg a kínálatunkban:

Mindkét típus jellemzőit összefoglaljuk röviden, így könnyebbé téve az összehasonlítást az érdeklődők számára.

Az előszigetelt elemek jellemzője, hogy beszerelésük után már nincs plusz munka a csatorna szigetelésével. Ezt az elemek anyaga, a poliuretén-hab teszi lehetővé, amely kiváló szigetelőanyag. Ugyanakkor elég stabil ahhoz, hogy önmagában képezze a csatornapanelt. Fontos még megemlíteni, hogy a panelek különleges kialakítása és illeszthetősége is lehetővé teszi a hatékony és időtakarékos összerakást.

Az általunk forgalmazott légcsatorna elemek másik típusa a horganyzott acéllemez idom. Ezek az elemek egy acéllemezből készülnek, korcolásos technikával. Ez a gyártási mód lehetővé teszi a kültéri és a beltéri használatot is egyaránt. Az ilyen idomokból készült csatorna összeillesztése után, külön végzendő a szigetelés. Az elemek egymáshoz rögzítése csavarozással történik, majd sziloplaszt tömítéssel vagy ragasztással biztosítják a szivárgásmentességet.

Milyen légcsatorna elemek forgalmazásával foglalkozunk az ALP System-nél?

Légcsatorna elemek az Alpsystem-nél: négyzetes légcsatorna

Hogyan készülnek a légcsatorna elemek és mik a jellemzőik?

A kínálatunkban megtalálható légcsatorna elemek közül egy klasszikus a horganyzott légcsatorna kiépítéséhez szükséges elem. Ahogyan a neve is utal rá, az alkotórész anyaga horganyoztt acél. Korcolásos technkával készítik, keresztmeteszete négyszögletes. Az ilyen típusú légcsatornák az ipari létesítményekben, üzemekben, csarnokokban a levegő elvezetését, az aktív berendezések közötti légáramlás szabályozottságát biztosítják. Gyártási technológiájuknak köszönhetően kültéri és beltéri használatra egyaránt alkalmasak.

Alakjukból kifolyólag rendelkeznek néhány előnnyel a kör keresztmetszetű csatornákkal szemben. Ezek a következők:

  • egyszerű rögzíthetőség – oka, hogy könnyebben idomulnak az épületek falaihoz
  • tálcára szerelhető – amennyiben nem rögzíthető falhoz, stabilan elhelyezhető tálcán is
  • jobb helykihasználás
  • aszimmetrikus csatornautakban is jól alkalmazható (téglalap keresztmetszetű légcsatorna idomok) – lehetővé teszi, hogy függőleges és vízszintes irányban ne egyenlő mennyiségű helyre legyen szükség, így kisebb helyen több levegő áramolhat
  • könnyen kialakítható szöget bezáró vagy derékszögű idom – megkönnyíti a csatorna kanyarodását

Ilyen légcsatorna rendszerek építése olyan helyeken célszerű, ahol kis keresztmetszetű csatorna kialakítására van lehetőség, és nagy mennyiségű levegő áramoltatása a cél.

Lépj kapcsolatba velünk

Készen állunk az ajánlatokra és az együttműködésre

Telefon: +36203763924
Email: litsenergykft@gmail.com
Web: https://litsenergy.hu

© Copyright 2019 ALPSystem.hu - Minden jog fenntartva | Készítette: TheSystemWeb - Weboldal készítés | Cégünk partnerei